Правила монтажу пластикових вікон

Автор | 28 Липня, 2019

«Коли я дивлюся у вікно, я ловлю себе на думці, що завжди хочу бути в іншому місці»
                                                                                                                  Анжеліка Джолі

  Крім підбору якісних пластикових вікон велику роль відіграє їх правильний монтаж. Від того як буде вмонтоване вікно залежить не лише довговічність експлуатації самих вікон але й дуже часто комфорт в приміщенні. Так, наприклад, неправильне розташування вікна в віконному проймі, взимку, може призвести до утворення конденсату на ньому.

  Як правило існує вкрай не багато компаній які б сильно переймалися наслідками некоректного монтажу. Отже, основний тягар експлуатації лягає власне на замовника вікон.  

Наведемо основні правила монтажу вікон:

  • Віконна рама повинна знаходитись на відстані від 15 мм до 35 мм (не менше 15 мм.) від стіни по всьому периметру;
  • Монтажної піною мають бути заповненні щільно всі прогалини без залишку пустот;
  • Під час розміщення вікна потрібно враховувати лінію конденсату (точку роси) стіни. Лінія утворення конденсату має знаходитись за межами вікна, з зовнішньої сторони вікна;
  •  Якщо в віконному проймі присутні металеві елементи, такі як швелер, металевий кут бажано монтувати вікно таким чином щоб запобігти металевим елементам одночасно контактувати з зовнішньою та внутрішньою сторонами стіни. Через металеві елементи взимку заходитиме мороз та контактуючи з теплим повітрям кімнати утворюючи конденсат. У випадку відсутності можливості уникнути металевих елементів необхідно залишити такий зазор між вікном та проймами стіни, щоб була можливість утеплити відкіс полістиролом чи іншими утеплювачами;
  • Віконні відкоси зовнішні та внутрішні, по можливості, утеплити полістиролом.
  • Залишки монтажної піни захистити від негативного зовнішнього впливу. Монтажна піна під впливом навколишнього середовища руйнується. До того ж, вона має здатність набирати вологу, таким чином пропускаючи холод.
  • Підвіконня не повинно перекривати розміщену під ним батарею опалення повністю. Циркуляція повітря має прогрівати вікно запобігаючи таким чином утворення конденсату на ньому.

“Поради експерта”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *