Зелений горошок тушкований в чавунному казанку

Автор | 13 Лютого, 2025

“Горобці горох з’їли, а свиня в клітку попала”

   Для тушкування зеленого горошку ідеально підходить чавунний казанок. Зелений горошок з м’ясом можна тушкувати як в духовці так і на варильній поверхні.

  Інгредієнти:

  ✓ зелений горошок консервований (можна свіжий або заморожений) дві банки;
   ✓ м’ясо свинини або яловичини, 0,5 кг.;
  ✓ сало, шматочок;
  ✓ смалець;
  ✓ цибуля;
  ✓ перець, сіль, лавровий лист.

Т= чавунний казанок; t=30-40 хв.

Розігріти чавунний казанок, після чого кинути пів столової ложки смальцю. Дрібно порізати сало та кинути в казанок, пару хвилин смажити.
   Нарізати дрібними шматочками одну велику цибулю та вкинути до сала. Смажити час від часу помішуючи до набуття цибулею золотистого кольору, сало в цей час перетворюється на шкварки.
   Порізати полосками (шматочками) м’ясо та вкинути до казанку. В цей час можна поперчити та перемішати. Положити два-три лаврових листа. Накрити кришкою та тушкувати на малому вогні час від часу помішуючи.
   Коли майже вся волога випарується висипати зелений горошок добавити дрібку солі та перемішати. Тушкувати доки не випарується решта вологи.

Тушкований зелений горошок з м’ясом


   Увага! В разі використання свіжого зеленого горошку або замороженого його перед додаванням в казанок потрібно проварити у воді майже до готовності.

  Пам’ятайте! М’ясо завжди найкраще солити в самому кінці щоб зберегти м’якість ті ідентичний смак.

Смачного.   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *