Чому варто обрати чавунний посуд для приготування страв?

Автор | 4 Лютого, 2025

“Голова, як казан, а розуму ні ложки” Прислів’я

    Чавунний посуд здавна використовували наші пращури. І сьогодні він набуває все більшої популярності. Це пов’язано ще й з тим що готування в такому посуді швидке, просте та смачне. 

Чавунний посуд, казанок

   Страви краще протушуються, не пригорають та набувають вишуканого смаку. Завдяки тому що він одинаково прогрівається та довше зберігає температуру, страви приготовлені в чавунному посуді зберігають більше поживних речовин. 

  Чавунний посуд можна використовувати для приготування як в духовці так і на газовій або електричній варочній поверхні. Навіть на індукційних плитах, з використанням спеціальної підставки, адаптера для індукційних плит. Ну і звичайно на відкритому вогні, кострі. Крім мікрохвильових печей. 

     Чавунний посуд вважається екологічним і не виділяє токсинів під час нагрівання. 

     Чавунний посуд продається досить різної форми. Є посуд спеціально створений для готування на кострі з заокругленим дном та спеціальною ручкою. Також поширенеми є чавунні сковорідки. 

  Можливо одним із мінусів чавунного посуду може бути його вага. Бо чавун це досить важкий метал.

      Чавунний посуд найкраще підходить для тушкування страв з м’яса та овочів. Серед таких страв зелений горошок зм’ясом, тушкована капуста, м’ясо тушковане в казанку, м’ясо тушковане з овочами та багато інших.

 Читайте більше рецептів на нашому сайті oselia.pp.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *