“Голова, як казан, а розуму ні ложки” Прислів’я
Чавунний посуд здавна використовували наші пращури. І сьогодні він набуває все більшої популярності. Це пов’язано ще й з тим що готування в такому посуді швидке, просте та смачне.

Страви краще протушуються, не пригорають та набувають вишуканого смаку. Завдяки тому що він одинаково прогрівається та довше зберігає температуру, страви приготовлені в чавунному посуді зберігають більше поживних речовин.
Чавунний посуд можна використовувати для приготування як в духовці так і на газовій або електричній варочній поверхні. Навіть на індукційних плитах, з використанням спеціальної підставки, адаптера для індукційних плит. Ну і звичайно на відкритому вогні, кострі. Крім мікрохвильових печей.
Чавунний посуд вважається екологічним і не виділяє токсинів під час нагрівання.
Чавунний посуд продається досить різної форми. Є посуд спеціально створений для готування на кострі з заокругленим дном та спеціальною ручкою. Також поширенеми є чавунні сковорідки.
Можливо одним із мінусів чавунного посуду може бути його вага. Бо чавун це досить важкий метал.
Чавунний посуд найкраще підходить для тушкування страв з м’яса та овочів. Серед таких страв зелений горошок зм’ясом, тушкована капуста, м’ясо тушковане в казанку, м’ясо тушковане з овочами та багато інших.
Читайте більше рецептів на нашому сайті oselia.pp.ua