Яхта або піратський корабель «Чорна перлина» своїми руками (фото, відео).

Автор | 19 Квітня, 2023

«Чому корабель перемагає хвилі, хоча їх багато, а він – один? Тому, що у корабля є курс, є мета, а у хвиль – немає». Вінстон Черчилль

   Досить часто дорослі замислюються над створенням затишного куточка для своїх дітей та внуків на свіжому повітрі. Такий собі дитячий майданчик, який можна побудувати на дачі, в приватному будинку або навіть біля багатоквартирного будинку. Будь де аби було шматок вільної землі.

Аудио тексту будівництво Яхти

  Звичайно прості лавочки, мости, гойдалки це добре але краще створити щось унікальне, неповторне, таке якого ні в кого немає. І тут краще врахувати бажання дитини, чим вона цікавиться, який її улюблений мультяшний герой тощо. Ну і звичайно щоб цей майданчик виглядав гарно але за невеликі гроші або взагалі без будь-яких вкладень. Ну принаймні хоча б грошових, бо якийсь час та зусилля потратити потрібно, але воно того варте. А потім братися до планування і реалізації задуманого.

  Отже, тут розглянемо як ідею облаштування дитячого майданчика у вигляді Яхти або радше піратського корабля, Джека Горобця «Чорна Перлина». А ідея виникла враховуючи мрії дитини, сина. Він любить дивитися Пірати Карібського моря та інші фільми про піратів та морську тематику. І з цієї ідеї почали. Ну звичайно він приймав безпосередню участь у будівництві флагмана піратського флоту)).

   Як на мене досить не погано вийшло? Як вважаєте? Прошу прокоментувати та вподобати))

Ігровий майданчик “Яхта”
Капітан корабля сам фарбує свій корабель

  І піратський прапор був, як без нього…

Піратський корабель “Чорна перлина” (ну не зовсім чорна))

   А підручними матеріалами стали б/у двері, вікна, дошки та елементи з розібраного старого даху. Також нам знадобився деякий інструмент: сокира, пилка або циркулярка, шуруповерт, цвяхи та шурупи. Також фарбу прийшлося купити нову, ну не все ж має бути б/у. А от дно обробили декілька разів звичайною відпрацьованої оливою з двигуна внутрішнього згорання. Це щоб не купляти дорогих деревозахисних рідин. До речі досить добре захищає деревину відпрацьована олива з ДВС. 

  Основне щоб деревина була захищена від вологи та добре провітрювалась, тобто швидко висихала якщо намокне. Тому ми нашу Яхту встановили на деякій відстані від землі на каміння або цеглу, як на світлині.

  В носі корабля облаштували схрон, тумбочку для різних речей: радіостанція, пістолі, компас тощо

  В нижній каюті корабля відкидний (складний) столик та лавка.

Нижня палуба яхти

  На верхній палубі штурвал за потреби гармата та прапор. Як зробити декоративний штурвал читайте в іншій статті.

  З правого борту рятувальний круг або рятувальне коло, зроблений з розібраного бойлера з якого, в свою чергу, зробили мангал. Про мангал з бойлера своїми руками читайте тут.   

  Це сам капітан зайнятий роботою, фарбує свою «перлину», бо нікому не довіряє)).

  Крім головного героя капітана судна, який десь там на світлинах ви бачили раніше, корабель полюбили матроси Мартін, Глорія і Мельман. Хоч останній не завжди міг вискочити на корабель але постійно намагався… Так це імена піратів матросів трохи не з тієї «опера», але що поробиш коли капітан любив теж мультфільм «Мадагаскар».

Через деякий час корабель прийшлося відремонтувати та трохи перефарбувати в інші кольори. Так він виглядав після ремонту:

Яхта через пару років після ремонту

   Але саме цікаве що ця яхта використовувалась не тільки як дитячий майданчик але і як така собі альтанка (бесідка) для дорослих. Пиво та шашлик файно поміщалися на столику, а якщо гостей було більше трьох – ну то комусь приходилось «бути за бортом», бо не всі поміщалися))

 Таким чином цю перлину полюбили практично всі і діти, і дорослі, і домашні тваринки.

Фактично ця яхта стала візитною карточкою нашої оселі, нашого внутрішнього двору. Бо це був індивідуальний проект якого ні в кого не було та зроблений з любов’ю за безпосередньої участі дитини.  І на питання: «А в тебе є яхта? З впевненістю можна сказати: «Так, звичайно є».

  До того ж побудована з підручних матеріалів…   

Подивіться цікаве відео про будівництво корабля:    

Відео побудови яхти своїми руками. Дитячий ігровий майданчик

Читайте також: “Будівництво паркану своїми руками. Дерев’яний паркан «штахетник» (фото)”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *