Як правильно обсмажити гриби? Давній сільський рецепт. (рецепт, фото, відео)

Автор | 2 Січня, 2023

“Назвався грибом — лізь у кошик.” Народна мудрість

    Є багато способів підсмажити гриби з добавленням різних приправ. Ми не будемо тут розповідати про всі способи приготування грибів а лише хочемо виділити один давній перевірений рецепт.

   Цей рецепт смаження грибів підходить практично до всіх видів грибів, від весняних до осінніх. В тому числі смакують печериці. Ну мабуть недоцільно смажити білий гриб, гриб-боровик, майський гриб бо з такими грибами краще варити борщ або суп.  

Смажені підпеньки

Інгредієнти

  • Гриби (будь-які: маремухи, сивулі, козарі, печериці, підсадки тощо)
  • Смалець: 1-2 столові ложки;
  • Сметана (жирна): 2 – 4 столові ложки;
  • Часник: 3 – 5 зубчиків;
  • Сіль, перець
  • Позитивний настрій))

Ͳ = гаряча сковорідка; t = 30-40 хв.

Підготовлені до відварювання літні гриби різних сортів
Підпеньки

Процес приготування

  Перше що потрібно зробити це почистити та виполоскати в кількох водах гриби. Це потрібно для того щоб прибрати з них зайве сміття а особливо пісок і якщо добре не промити до потім на зубах буде скриготати пісок. Це в першу чергу стосується грибів зібраних в лісі.

  Відварити гриби. Води в каструлі має бути більше в два рази ніж самих грибів. Варити протягом 15 – 20 хв.

  Обов’язково під час відварювання грибів добавити цілу почищену білу цибулину. Вважається що цибуля забирає ядовиті речовини з грибів і якщо цибуля посиніє після відварювання з грибами то є небезпека що якийсь з грибів попався ядовитий. В такому разі краще попрощатися з ними, тобто викинути.

  Далі процідити гриби. Дати щоб зайва вода збігла.

Читайте також: “Як правильно обсмажити м’ясо?”

  Наступний етап на розігріту зі смальцем сковорідку висипати відварені грибочки. Посолити, можна трохи поперчити. Смажити доки не вийде зайва волога та самі гриби не почнуть рум’яніти. Але помішуйте і контролюйте щоб не пригоріли.

 Після цього налити чи вкинути до грибів сметани декілька столових ложок та декілька зубчиків подрібненого часнику. Сметана краще має бути жирна.

  Грибочки постійно помішувати.

Смажити до поки не вийде зайва волога від сметани та гриби не почнуть рум’яніти.

І наступна сама основна частина: насипаємо на тарілку і смакуємо…

Підготовка грибів до смаження
Смажемо грибочки

Файно смакує з картопляним пюре. Також файно як закуска до святкового столу)) До речі вважається що невелика кількість алкоголю може врятувати від ядовитих грибів. Але експериментів таких офіційно не проводили, тому стверджувати однозначно не можна.  

Смачного.   

Читайте також: “М’ясні рулети. М’ясні рулетики з начинкою (рецепт, фото)”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *