Заміна моторної оливи в двигуні генератора. Технічне обслуговування (ТО) електростанції (фото, відео)

Автор | 28 Жовтня, 2022

“Витративши на ремонт три чверті години, ти знайдеш спосіб зробити це за п’ять хвилин.” (Закон механіка Лакі)

   Основною складовою міні електростанції є двигун внутрішнього згорання (ДВЗ), бензиновий, газо-бензиновий або дизельний. Як і будь-який ДВЗ потрібно час від часу проводити технічне обслуговування.

  Електростанції різних моделей та марок мають свій регламент обслуговування. В основному вони схожі один на одного.

  В технічне обслуговування ДВЗ електростанції входить:

  • Заміна масла в ДВЗ. Перший раз проводиться після обкатки через 20 – 30 годин роботи, а далі через кожних 100 (сто) годин роботи генератора, або кожних пів року;
  • Очистка або заміна повітряного фільтра проводиться через кожних 50 годин роботи;
  • Перевірка, в разі потреби очистка або замін свічки запалювання. Проводиться під час кожного ТО або за потреби частіше.

 Це стандартні вимоги. Але в залежності від умов експлуатації моторну оливу можна змінювати частіше. Особливо важливо перевіряти стан повітряного фільтра двигуна в разі експлуатації в суворих умовах: значна запиленість, будівництво тощо.

  Якщо генератор використовувати як резервне електропостачання житлового будинку, та користуватися ним від рідко, то все одно хоча би раз на рік проводити технічне обслуговування.

  Пам’ятайте! Вчасне проведене технічне обслуговування збереже та подовжить термін експлуатації двигуна бензинового чи дизельного генератора.

Відпрацьована олива. Двигун бензинового генератора

  Перед заміною оливи потрібно запустити двигун та прогріти, щоб збігла вся відпрацьована олива.

   Заміна оливи проводиться через спеціальний зливний отвір в картері двигуна. Потрібно відкрутити заглушку (болт) та злити в ємність оливу. У разі відсутності спеціального зливного отвору відпрацьовану оливу потрібно злити через заливну горловину, максимально наклонивши генератор. Перед цим проконтролюйте вміст палива в паливному баку, щоб запобігти його витоку через заправну горловину.

  Фільтруючий елемент повітряного фільтра очистити від пилу та бруду, промити в теплій або гарячій воді без застосування хімічних миючих засобів. Просушити та встановити на штатне місце.

Вам сподобається: “Підключення генератора до будинку за допомогою трипозиційного перемикача на DIN-рейку (схеми, фото, відео).”

  Свічку запалювання відкрутити, у разі потреби очистити м’якою металевою щіткою. Перевірити зазор, на відповідність заявленим вимогам заводу-виробника вказаній в інструкції з експлуатації.

Купити Напівавтоматичне управління генератором з доставкою можна тут.

  Пам’ятайте!!! Від стабільності роботи двигуна залежить стабільність видачі електроенергії генератором. Регулятор напруги AVR генератора не завжди може впоратися з вихідною напругою, якщо ДВЗ електростанції працюватиме не стабільно, що в свою чергу може призвести до виходу з ладу самого регулятора напруги або споживачів резервної електроенергії (опалювальні котли, холодильники, електроінструмент тощо.

Технічне обслуговування генератора. Заміна оливи, промивка фільтра…

  Майте гарний настрій бережіть себе та техніку.    

1 коментар до “Заміна моторної оливи в двигуні генератора. Технічне обслуговування (ТО) електростанції (фото, відео)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *