Печений гарбуз в духовці з айвою та яблуками (рецепт, фото)

Автор | 16 Листопада, 2021

“Коли вода прибуває, з’являються греблі. Коли гарбуз дозріває, опадає листя. У цих словах – весь сенс життя” Чень Цзіжу, китайський письменник та художник

  Печений гарбуз в духовці смачна та корисна страва. Смакуємо з осені до весни.

 Гарбуз має лікувальні здібності. Запікаючи гарбуз в духовці ви отримуєте неперевершено смачний та корисний десерт.

Печений в духовці гарбуз з айвою, яблуками та грушами

 Але щоб гарбуз був дійсно смачним потрібно притримуватися певних правил випікання. Та в основному його смак залежить від самого гарбуза, від його сорту. В світі існує понад 800 сортів гарбуза, але в їжу вживають лише чверть з них.

  Гарбуз для запікання має бути стиглим та солодкуватим. В основному він має яскравий помаранчевий колір особливо в розрізі.

  Смакує з додаванням фруктів: яблук, груш, айви. Айва надає приємну кислинку та фантастичний запах, яблука та груші солодкуватий присмак.

Інгредієнти:

  • Гарбуз, якісний помаранчевий;
  • Айва;
  • Яблука;
  • Груші;
  • Лимон додатково (або за відсутності айви).
  • Без цукру!

Ͳ = 160 °С; t = 60 хв.

Процес приготування.

  Миємо, нарізаємо та чистимо гарбуз дольками. Можна зняти шкурку а можна залишити. Внутрішню частину гарбуза вичистити. Гарбузові зернята підсушити окремо та можна вживати теж.

  Також миємо та розрізаємо на дольки айву, яблука та груші. Якщо якісь фрукти відсутні, обходимось тими які є в наявності.

Читайте також: “Печиво домашнє. Здоба натуральна, здорова їжа (фото, рецепт)”

  У випадку відсутності айви бажано додати шматочки лимону або видавити з нього сік та полити зверху нарізаного гарбуза та фруктів.

 Не варто додавати цукру. Яблука що входять в страву нададуть солодкого смаку!

 Випікати в духовці протягом години при температурі 160°С .

Гарбуз для запікання
Айва
Гарбуз з яблуками та соком лимона
Гарбуз з айвою, яблуками та грушами

      Смачного!!!

  Пишіть в коментарі чи сподобався рецепт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *