Як спекти смачну сирну запіканку? Запіканка з родзинками. (фото, рецепт)

Автор | 13 Жовтня, 2021

«Вечір без сиру подібний красуні з одним оком.» Жан Антельм Брійа-Саварен

   Сирна запіканка з манкою легка та смачна страва, підходить для легкого сніданку та легкої вечері. Смачно та корисно.

Запіканка з яблуками

   Продукти на основі сиру дуже корисні, вони додають кальцій в організм що є важливим елементом зміцнення кісток.

Інгредієнти

  • Сир кисломолочний: 800 гр.
  • Манка: 2-4 ст. ложки
  • Цукрова пудра: 2 – 4 ложки;
  • Яйця курячі: 2-3 шт.
  • Яблука, родзинки або інші цукати (за бажанням):  50 – 100 гр.

Ͳ = 170°С; t = 30-40 хв.

Процес приготування

  Сир кисломолочний – основа запіканки. Він має бути якісний. Найкраще підходить натуральний сир куплений на базарі або від власної корови)). Під час вибору сиру варто його попробувати щоб він був смачний не кислий без зайвих запахів в ідеалі зроблений з «невіяного» (незбираного) молока, тобто з цільного молока. Підійде й сир виготовлений з обезжиреного молока після сепаратора, але його жирність та смак буде дещо іншим.

Читайте також: “Кекси в духовці. Неперевершений рецепт смачних кексів (фото, рецепт)”

   Дві – чотири столові ложки манки змішати з такою ж кількістю цукрової пудри добавити до кисломолочного сиру та добре перемішати. Потім добавити 2-3 яйця і також добре перемішати для отримання однорідної суміші. Доповнити яблуками, родзинками або іншими цукатами, за бажанням.

Виложити в форму та поставити в духовку. Форму попередньо змастити смальцем або на дно форми рекомендується постилити кальку щоб запобігти прилипанню сирної суміші до форми.

Сирна запіканка з родзинками

   Замість пудри можна використовувати звичайний цукор. Але потрібно пам’ятати що цукрова пудра краще розмішується з іншими інгредієнтами тому її потрібно менше ніж звичайного цукру. Використовуючи цукрову пудру замість цукру ми отримуємо продукт солодший на смак при цьому вміст цукрів в продукті в половину менший, що краще для здоров’я.

  У випадку використання якісного жирного кисломолочного сиру можна обійтись без використання підсолоджувачів. І так буде смачно.

     Випікати 30 – 40 хв. в духовці при температурі 170С.

Читайте також: “Чізкейк полуничний (клубнічий) (рецепт, фото)”

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *