Як посмажити м’ясо? Смажене м’ясо на сковороді – найкращий рецепт.

Автор | 1 Жовтня, 2021

“Кухарської справи можна навчитися, але добре смажити м’ясо – це талант.”
Жан Антельм Бриль-Саварен
, французький кулінар, філософ, юрист

  Здавалось би що тут складного порізали шматками м’ясо, склали на сковорідку просмажили і все, смакуємо. Воно то так але є одне але!

  Щоб м’ясо було смачним соковитим рум’яним потрібно дотримуватись певної технології.

   Перше про що я завжди наголошую сировина з якої готується страва має бути якісною. М’ясо обираємо свіже не заморожене, в крайньому випадку охолоджене. Чим свіжіше м’ясо тим смачніша страва з нього.

  Сьогодні обсмажуємо свинину. Цей рецепт також підходить для телятини, яловичини.

Сковорідка з смаженим м’ясом. М’ясо з цибулею та укропом.

    Інгредієнти

  • М’ясо (бажано свіже), 1 кг.
  • Цибуля ріпчаста, 1- 2 шт.;
  • Приправа: сіль, перець чорний мелений. Кріп при бажанні (свіжий або сушений) 
  • Смалець, 1 столова ложка.

Ͳ = малий вогонь °С; t = 90 хв.

Процес приготування

  На розігріту сковорідку положити столову ложку смальцю, після того як смалець розтанув викласти завчасно порізані шматки м’яса. Просмажити на середньому вогні з однієї сторони до набуття рум’янку потім перевернути та просмажити до набуття рум’янку.

  Щільно накрити кришкою та смажити на мінімальному вогні протягом години періодично помішуючи. Добавити завчасно нарізану шматочками цибулю та перемішати. Смажити періодично помішуючи під закритою кришкою ще хвилин 20 до набуття цибулею золотистого кольору.

 За п’ять хвилин до готовності добавити сіль та перець за смаком (приблизно одну чайну ложку солі та пів чайної ложки чорного меленого перцю. Можна також добавити укріп сухий або свіжий, він надасть особливого смаку та запаху м’ясу.

Смажене м’ясо свинини на сковороді з цибулею

Важливо! Для того щоб м’ясо було соковитим та зберігало всі поживні речовини його потрібно підсмажувати на малому вогні під щільно закритою кришкою. Сіль витягує з м’яса сік, тому її добавляємо в самому кінці приготування. Чорний перець підкреслює ідентичний смак м’яса, а наприклад паприка або інші приправи змінюють його. Більш ароматні приправи добавляють до низькоякісного м’яса щоб «перебити» непотрібні запахи та смаки.

Все м’ясо готове до вживання.

Сподобався рецепт – залиште коментар!

Читайте також: “Рулька. Свиняча гомілка запечена в духовці (рецепт, фото)”

Смачного.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *