Смажена риба. Простий рецепт приготування смаженої риби (фото, рецепт).

Автор | 24 Березня, 2021

«І знов за рибу гроші!» народне прислів’я

Смажена риба. В даному матеріалі наведений рецепт приготування методом об смаження свіжої риби: червоної риби (сібас, форель, сьомга), товстолобика, піленгасу, щуки.

Дуже смачно

    Особливо важливий рецепт для людей котрі дотримуються помірного посту, вегетаріанців або просто люблять готувати та їсти рибу.

Риба Сібас, обсмажений на сковороді
Риба Сібас, обсмажений на сковороді

Інгредієнти:

  • Риба свіжа або охолоджена. Сібас, форель, щука, товстолоб, пеленгас та інші;
  • Цибуля;
  • Сіль;
  • Перець чорний мелений (за бажанням)

Процесс приготування.

   Здавалося б що тут складного посмажити смачну рибу на сковороді. Воно то так але є декілька суттєвих нюансів.

    Щоб отримати дійсно смачну, соковиту та корисну смажену рибу потрібно дотриматися простої технології та черговості дій.

Читайте також: “Перець фарширований в духовці (фото, рецепт)”

  1. Рибу вибираємо свіжу в магазинах, місцях де ви впевнені в її свіжості. В той же час уважно розгляньте рибу особливо в районі зябра. Важливо використовувати свіжу охолоджену рибу. Розморожена риба втрачає свої смакові якості.
  2. Зябра мають бути свіжого червонуватого відтінку з чіткими формами. Якщо зябра коричнюваті це один із ознаків що риба не свіжа. «Риба гниє з голови».
  3. Зайва слизь на рибі теж говорить про те що риба не першої свіжості.
  4. Обов’язково понюхайте, при перших неприємних різких запахах таку рибку обходимо стороною.
  5. Рибу почистити, промити, порізати на шматки та просолити в невеликій кількості солі. Після цього дати постояти близько години. Можна за бажанням добавити трішки чорного перцю, саме чорного. Червоний перець викривляє смак риби.

     ВАЖЛИВО! Ця процедура потрібно для збереження цілісності риби під час прожарювання. Сіль в цьому випадку несе роль скріплюю чого елементу. В більшості випадків якщо використовувати розморожену рибу то цю процедуру виконувати не обов’язково, тому що після розморожування риба і так жорсткіша та більше «тримається купи». Але це не наш метод. Ми використовуємо для обжарювання виключно свіжу або охолоджену рибу.

Товстолобик обсмажений на сковорідці
Товстолобик обсмажений на сковорідці
  • В сковорідку налити рослинної олії, розігріти.
  • Шматки риби викладаємо в гарячу сковорідку, краще «м’ясом» до сковорідки. Можна і бічною стороною, шкуркою, але перший спосіб кращий. В такому разі риба просмажується краще не пригорає та краще зберігає цілісність.
  • Після того як риба просмажилася з одного боку – перевернути на інший бік та додати заздалегідь порізану цибулю.
  • Рибу смажити до готовності та набуття рум’яного відтінку риби та цибулі.
  • Сковорідку накрити кришкою, виключити огонь та настояти декілька хвилин для набуття м’якості.

   Краще смакує з зеленим салатом.

Зелений салат до смаженої риби
Зелений салат до смаженої риби

  Є багато інших рецептів просмаження свіжої риби, але на мій погляд цей найкращий. Додавання муки, яйця, різних приправ тощо псує істинний смак риби та більше підходить до розмороженої риби.

Смачного!!!

Пишіть в коментарях чи смачна вийшла риба

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *