«Лежить кабачок під зеленим шатром,
Прикрив довге тіло ворсистим листком.
Росте щохвилини цупкенький хлопчак,
В зеленого лежня – зелений піджак» Автор невідомий
Кабачок майже ідеальний овоч який можна добавляти до різних страв як доповнення або ж готувати на його основі як гострі пікантні страви так і десерт до чаю. Ті ж млинці файно смакують в солодкому вигляді так само як гострі.
Смажені оладки (млинці) з кабачків та зеленою цибулею.
Увага! Рецепт наданий як порція розрахована на одну особу. В разі приготування на декілька осіб складові рецепту збільшити пропорційно.
Інгредієнти:
- Зелений кабачок середнього розміру;
- Цибуля зелена;
- Укріп;
- Мука цільнозернова або яка є, 100 гр.;
- Сода;
- Сіль;
- Перець.
- Смалець або олія.
Читайте також: “Кекси в духовці. Неперевершений рецепт смачних кексів (фото, рецепт)”
Процес приготування:
- Кабачок вимити та почистити від шкіри.
- Потерти на терку та дати постояти хвилин 5, щоб з’явився сік. Сік злити.
- Цибулю зелену дрібно порізати.
- До муки (бл. 100 гр.) добавити щіпку соди та перемішати.
- Кабачок змішати з зеленою цибулею, укропом та мукою.
- Добавити сіль та перець за смаком та ретельно перемішати.
- Нагріти сковорідку на вогні добавити смалець або олію.
- Пам’ятайте!!! Олія при нагріванні виділяє токсини, тому використовуйте смалець.
- Ложкою або руками виготовити млинці та скласти в гарячу сковорідку.
- Після обсмаження з однієї сторони перевернути на іншу сторону.
- Можна накрити сковорідку кришкою та посмажити на малому вогні декілька хвилин.
- Все млинці з кабачків готові.
- Подавати гарячими.
- Гарно смакує з сметаною
Смачного!
Читайте також: “Перець фарширований в духовці (фото, рецепт)”
“своїми руками” “власний досвід”