«Якщо первісні люди часто гинули від нестачі їжі, то ми гинемо тепер від її достатку» Тит Лукрецій Кар
Рулька або точніше гомілка одна із самих вишуканих та смачних м’ясних страв. Але для того щоб насолодитися дійсно незрівнянним смаком запеченої свинячої гомілки, потрібно вибрати відповідну гомілку.
Найкраще для запікання підходить передня свиняча гомілка, в ній менше сала та менша кістка в порівнянні з задньою. Сало має бути присутнім в гомілці бо з зовсім худої гомілки вийде суховата запечена рулька.
До речі, якщо брати фінансову сторону питання то запечена рулька більш вигідна в порівнянні з м’ясом без кістки, тому що коштує в три рази дешевше а відхід кістки лише в два рази.
Інгредієнти:
- Рулька (гомілка) свиняча;
- Цибуля;
- Сіль, перець;
- Трава майоран;
- Часник та коріандр при бажанні.
Ͳ = 200 °С; t = 120 хв.
Читайте також: “Перець фарширований в духовці (фото, рецепт)”
Процес приготування:
- Свинячу гомілку добре вимити та почистити. Особливо прибрати всі дрібні кісточки, які часто зустрічаються на м’ясі;
- Замаринувати як на шашлик. Посолити, поперчити пересипати цибулею та дати постояти декілька годин або добу.
- Для любителів оригінального насиченого приправами смаку добавити тертий часник та/або коріандр. Часник та коріандр насичує м’ясо гострими смаками та пікантними ароматами.
- Промариновану свинячу рульку завернути в бумагу для запікання та зверху в фольгу для запікання. Покласти в спеціальний посуд на завчасно приготовлені палки. Можна обійтися без палок, але палки не дають страві пригоріти до дна посуду.
- Свинячу рульку можна також запікати в духовці в чавунній каструлі накривши кришкою, але смак буде дещо відрізнятися, більше нагадуватиме смак тушкованого м’яса на газовій чи електричній плиті.
- Свинячу гомілку поставити в духовку. Запікати близько 2 (двох) годин при температурі 200 °С, в залежності від об’єму рульки.
- Після запікання гомілку витягти, подати на стіл з блюдом в якому запікалась або в гарний посуд та насолоджуватись неперевершеним оригінальним смаком запеченої в духовці свинячої гомілки.
- Страва краще смакує гарячою.
Світлини з процесу приготування рульки запеченої в духовці.
Читайте також: “Печиво домашнє. Здоба натуральна, здорова їжа (фото, рецепт).”
Смачного!!!
Читайте також: “Кекси в духовці. Неперевершений рецепт смачних кексів (фото, рецепт)“
“Власний досвід” “Своїми руками”