Рулька. Свиняча гомілка запечена в духовці (рецепт, фото)

Автор | 7 Червня, 2020

«Якщо первісні люди часто гинули від нестачі їжі, то ми гинемо тепер від її достатку» Тит Лукрецій Кар

   Рулька або точніше гомілка одна із самих вишуканих та смачних м’ясних страв. Але для того щоб насолодитися дійсно незрівнянним смаком запеченої свинячої гомілки, потрібно вибрати відповідну гомілку.

Рулька свиняча запечена в духовці
Рулька свиняча запечена в духовці

   Найкраще для запікання підходить передня свиняча гомілка, в ній менше сала та менша кістка в порівнянні з задньою. Сало має бути присутнім в гомілці бо з зовсім худої гомілки вийде суховата запечена рулька.

Гомілка (рулька) з часником запечена в духовці
Гомілка (рулька) з часником запечена в духовці

  До речі,  якщо брати фінансову сторону питання то запечена рулька більш вигідна в порівнянні з м’ясом без кістки, тому що коштує в три рази дешевше а відхід кістки лише в два рази.

  Інгредієнти:

  • Рулька (гомілка) свиняча;
  • Цибуля;
  • Сіль, перець;
  • Трава майоран;
  • Часник та коріандр при бажанні.

Ͳ = 200 °С; t = 120 хв.

Читайте також: “Перець фарширований в духовці (фото, рецепт)”

 Процес приготування:

  • Свинячу гомілку добре вимити та почистити. Особливо прибрати всі дрібні кісточки, які часто зустрічаються на м’ясі;
  • Замаринувати як на шашлик. Посолити, поперчити пересипати цибулею та дати постояти декілька годин або добу.
  • Для любителів оригінального насиченого приправами смаку добавити тертий часник та/або коріандр. Часник та коріандр насичує м’ясо гострими смаками та пікантними ароматами.
  • Промариновану свинячу рульку завернути в бумагу для запікання та зверху в фольгу для запікання. Покласти в спеціальний посуд на завчасно приготовлені палки. Можна обійтися без палок, але палки не дають страві пригоріти до дна посуду.
  • Свинячу рульку можна також запікати в духовці в чавунній каструлі накривши кришкою, але смак буде дещо відрізнятися, більше нагадуватиме смак тушкованого м’яса на газовій чи електричній плиті.
  • Свинячу гомілку поставити в духовку. Запікати близько 2 (двох) годин при температурі 200 °С, в залежності від об’єму рульки.
  • Після запікання гомілку витягти, подати на стіл з блюдом в якому запікалась або в гарний посуд та насолоджуватись неперевершеним оригінальним смаком запеченої в духовці свинячої гомілки.
  • Страва краще смакує гарячою.

         Світлини з процесу приготування рульки запеченої в духовці.

Свиняча гомілка з збалансованим вмістом сала
Свиняча гомілка з збалансованим вмістом сала
Замаринована гомілка в перці, солі та зеленій цибулі
Замаринована гомілка в перці, солі та зеленій цибулі
Рулька замаринована з часником
Рулька (гомілка) замаринована з часником
Дерев'яні палочки на блюді для запікання
Дерев’яні палочки на блюді для запікання

Читайте також: “Печиво домашнє. Здоба натуральна, здорова їжа (фото, рецепт).”

Рульку завернути в бумагу для запікання
Рульку завернути в бумагу для запікання
Гомілка (рулька) завернута в бумагу а потім в фольгу
Гомілка (рулька) завернута в бумагу а потім в фольгу
Гомілка в духовці: Ͳ = 200 °С; t = 120 хв.
Гомілка в духовці: Ͳ = 200 °С; t = 120 хв.
Запечена в духовці рулька
Запечена в духовці рулька
Рулька з часником запечена в духовці
Рулька з часником запечена в духовці
Гомілка в духовці
Гомілка в духовці

Смачного!!!

Читайте також: Кекси в духовці. Неперевершений рецепт смачних кексів (фото, рецепт)

“Власний досвід” “Своїми руками”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *