“Для шляхетної людини ніщо не є таким важким, як пишний бенкет, особливо коли перші місця на ньому займають дурні” Григорій Сковорода
Смачні та соковиті м’ясні рулетики з начинкою стануть до вподоби всім цінителям вишуканих страв з м’яса. Начинку слід підбирати з огляду на власні смакові вподобання.
Для любителів ідентичних м’ясних смаків вибрана начинка не має змінювати сам смак м’яса. Це може бути цибуля, часник або зовсім без начинки, лише приправи – перець, сіль.
Хто полюбляє вишукані смаки, дуже смачні рулети виходять з начинкою з чорносливу або грибів. Чорнослив надає м’ясу ледь відчутного солодкуватого присмаку але в той же час, не відвертає смакову увагу як наприклад додавання до м’яса меду. Гриби слід вибирати лісових сортів, тобто власне «Білий гриб» або «Гриб мартовик», якщо таких немає зійдуть і звичайні печериці (шампіньйони) або гливи (вешенка).
Читайте також: “Кекси в духовці. Неперевершений рецепт смачних кексів (фото, рецепт)”
М’ясні рулетики краще запікати в духовці. Запікаючи м’ясо в духовці в ньому краще зберігаються як смакові так і корисні властивості. Їжа приготовлена в духовці вважається кориснішою для здоров’я.
Отже, переходимо до приготування м’ясних рулетиків з цибулею.
Інгредієнти:
- М’ясо (свинина або телятина)
- Перець, паприка;
- Сіль;
- Трава майоран (якщо є);
- Начинка – зелена цибуля.
Ͳ = 180 °С; t = 60 хв.
Процес приготування.
- М’ясо порізати тонкими продовгуватими шматками, подібно як на відбивні.
- Замаринувати. Посолити, поперчити пересипати цибулею та покласти до холодильника на деякий час. Можна на 2-3 години або на добу. Фактично процес маринування м’яса як на шашлик без зайвих компонентів таких як майонез, помідори тощо.
- Після маринування викласти кожен шматок м’яса на кухонну дошку або в тарілку покласти в середину цибулю, або іншу начинку (чорнослив та завчасно підготовлені гриби), завернути трубочкою та скріпити дерев’яною шпажкою або дерев’яною зубочисткою чи сірниками щоб не розвернулися.
- Скласти в спеціальний посуд для запікання в духовці. Зручно запікати в скляному блюді.
- Налити в посуд трохи води, щоб запобігти пригорянню.
- Запікати в духовці при температурі 180 °С близько 60 хв.
- ВАЖЛИВО! Через 30 – 40 хв. Запікання коли з’явиться на м’ясі рум’янець накрити фольгою, щоб запобігти пригоранню та пересиханню верхніх частин м’ясних рулетів.
Світлини з процесу приготування рулетиків м’ясних
Читайте також: “Зелений салат. Весняний зелений салат з бринзою (фото, рецепт)“
Можна посмажити м’ясні рулети також на сковорідці, але в духовці – смачніше та корисніше.
Смачного!
Читайте також: “Перець фарширований в духовці (фото, рецепт)”
“Цукерки з начинкою «Гранола» (фото, рецепт)”
Сподобався рецепт або є запитання пишіть в коментарях.
“власний досвід”, “своїми руками”