М’ясні рулети. М’ясні рулетики з начинкою (рецепт, фото)

Автор | 31 Травня, 2020

Для шляхетної людини ніщо не є таким важким, як пишний бенкет, особливо коли перші місця на ньому займають дурні” Григорій Сковорода

 Смачні та соковиті м’ясні рулетики з начинкою стануть до вподоби всім цінителям вишуканих страв з м’яса. Начинку слід підбирати з огляду на власні смакові вподобання.

  Для любителів ідентичних м’ясних смаків вибрана начинка не має змінювати сам смак м’яса. Це може бути цибуля, часник або зовсім без начинки, лише приправи – перець, сіль.

Смачні м'ясні рулетики з начинкою
Смачні м’ясні рулетики з начинкою

  Хто полюбляє вишукані смаки, дуже смачні рулети виходять з начинкою з чорносливу або грибів. Чорнослив надає м’ясу ледь відчутного солодкуватого присмаку але в той же час, не відвертає смакову увагу як наприклад додавання до м’яса меду. Гриби слід вибирати лісових сортів, тобто власне «Білий гриб» або «Гриб мартовик», якщо таких немає зійдуть і звичайні печериці (шампіньйони) або гливи (вешенка).     

Читайте також: Кекси в духовці. Неперевершений рецепт смачних кексів (фото, рецепт)”

   М’ясні рулетики краще запікати в духовці. Запікаючи м’ясо в духовці в ньому краще зберігаються як смакові так і корисні властивості. Їжа приготовлена в духовці вважається кориснішою для здоров’я.

   Отже, переходимо до приготування м’ясних рулетиків з цибулею.

Інгредієнти:

  1. М’ясо (свинина або телятина)
  2. Перець, паприка;
  3. Сіль;
  4. Трава майоран (якщо є);
  5. Начинка – зелена цибуля.

Ͳ = 180 °С; t = 60 хв.

Процес приготування.

  • М’ясо порізати тонкими продовгуватими шматками, подібно як на відбивні.
  • Замаринувати. Посолити, поперчити пересипати цибулею та покласти до холодильника на деякий час. Можна на 2-3 години або на добу. Фактично процес маринування м’яса як на шашлик без зайвих компонентів таких як майонез, помідори тощо.
  • Після маринування викласти кожен шматок м’яса на кухонну дошку або в тарілку покласти в середину цибулю, або іншу начинку (чорнослив та завчасно підготовлені гриби), завернути трубочкою та скріпити дерев’яною шпажкою або дерев’яною зубочисткою чи сірниками щоб не розвернулися.
  • Скласти в спеціальний посуд для запікання в духовці. Зручно запікати в скляному блюді.
  • Налити в посуд трохи води, щоб запобігти пригорянню.
  • Запікати в духовці при температурі 180 °С близько 60 хв.
  • ВАЖЛИВО! Через 30 – 40 хв. Запікання коли з’явиться на м’ясі рум’янець накрити фольгою, щоб запобігти пригоранню та пересиханню верхніх частин м’ясних рулетів.

Світлини з процесу приготування рулетиків м’ясних

М'ясо порізати тонкими шматками
М’ясо порізати тонкими шматками
Поперчити, посолити, добавити траву майоран
Поперчити, посолити, добавити траву майоран
Чорний органічний перець
Чорний органічний перець
м'ясо розкласти для завертання в рулетики
м’ясо розкласти для завертання в рулетики
м'ясні рулетики з начинкою цибулі
м’ясні рулетики начинити зеленою цибулею
завернуте м'ясо скріпити шпажками
завернуте м’ясо скріпити шпажками
рулетики для запікання в духовці
рулетики для запікання в духовці
Рулети скласти в жаростійкий посуд та поставити в духовку
Рулети скласти в жаростійкий посуд та поставити в духовку
Порум'янівші рулетики накрити фольгою
Порум’янівші рулетики накрити фольгою
м'ясні рулетики в духовці
м’ясні рулетики в духовці
М'ясні рулетики з начинкою подавати гарячими з зеленим салатом
М’ясні рулетики з начинкою подавати гарячими з зеленим салатом

Читайте також: Зелений салат. Весняний зелений салат з бринзою (фото, рецепт)

        Можна посмажити м’ясні рулети також на сковорідці, але в духовці – смачніше та корисніше.

М'ясні рулетики смажені на сковорідці
М’ясні рулетики смажені на сковорідці

 Смачного!

Читайте також: “Перець фарширований в духовці (фото, рецепт)”

“Цукерки з начинкою «Гранола» (фото, рецепт)”

Сподобався рецепт або є запитання пишіть в коментарях.

“власний досвід”, “своїми руками”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *