«Голод – найкраща приправа до їжі» Сократ
Практично ні один стіл, застілля не відбувається без салату. Коли ми сідаємо за стіл другі страви споживаємо з салатами.
Пропонуємо до вашої уваги простий, корисний для здоров’я, весняний, зелений салат. В основному цей зелений салат актуальний весною, завдяки тому, що його складники ростуть одні з перших навесні, коли ще не має у відкритому ґрунті огірків та помідор.
Салат дуже корисний для здоров’я вирощений саме у відкритих ґрунтах, де він насичується особливою енергією землі та сонця без стимуляторів росту та мінеральних добрив. Найбільше енергії та вітамінів рослини зберігають протягом перших півгодини як їх відірвали від кореня. Краще різну зелень вирощувати на власній ділянці землі, якщо є. Ну звичайно зараз доступні практично будь-які овочі, фрукти, зелень в продуктових магазинах та супермаркетах. Але свої завжди смачніші)).
Інгредієнти:
- Салат зелений кудрявий;
- Рукола, листя;
- Салат матадор;
- Кріп;
- Петрушка;
- Зелена цибуля, пір’я зеленої цибулі;
- Сіль, за смаком;
- Олія: кукурудзяна, гарбузова, оливкова, соняшникова;
- Бринза, сир халумі або фермерський.
Салат зелений кудрявий, листя руколи, матадор, кріп, петрушка, зелена цибуля скласти в салатницю цілими або порвати (порізати) великими шматками. Посолити та добавити олії.
Читайте також: “Печиво домашнє. Здоба натуральна”
Рукола використовується часто під час приготування м’ясних страв, а саме в салаті надає йому неперевершеного ледь гострого смаку та особливого аромату. Повірте, гості високо оцінять такий салат.
Рекомендуємо використовувати кукурудзяну олія, вона надає зеленому весняному салату особливого смаку.
Читайте також: “Перець фарширований в духовці”
“власний досвід”