Заробіток на оренді. Як заробити на оренді та прокаті?

Автор | 22 Квітня, 2020

“Багатство – це не скупчення матеріальних цінностей. Це вміння витрачати менше, ніж заробляєш, вміння відкладати і вкладати. Ви не збагатієте, поки не засвоїте це” Дейв Ремсі, шоумен, підприємець

  Напевне багатьох цікавить таке питання: “На чому заробити в Україні?”, “Чим зайнятися щоб заробити більше грошей?”; “Ідеї для заробітку в домашніх умовах або підробіток у вільний час”.

  Інколи відповіді на ці питання лежать на поверхні, буквально у нас “під носом”. Головне питання їх розгледіти, розрахувати можливі прибутки, оцінити ризики та можливі втрати, продумати всі нюанси, вивчити відповідне законодавство. Для цього існує різна навчальна література, інтернет, де можна добути корисну інформацію з різних джерел. 

  І як би це об’ємно не звучало, насправді це не так затратно, відносно часу, але в той же час вивчення, структуризація та усвідомлення всіх “за та проти” надасть вам впевненості в своїх діях.

  Отже, заробіток на оренді.

Читайте також: “Про «зелений тариф» в Україні для приватних осіб”

 Це далеко не новий вид заробітку але перевірений та відносно стабільний. А саме головне що ви свої наявні пасиви перетворете в активи, що є чи не найголовнішою аксіомою достатку та благополуччя. Таким чином ви переводите об’єкти або речі які мало або практично не використовуєте з затратної частини сімейного бюджету в прибуткову.   

   Слід виділити три основних напрямки оренди (прокату) в залежності від об’єктів цієї самої оренди:

  • Здача в оренду нерухомості;
  • Прокат інструменту, обладнання;
  • Прокат (оренда) транспортних засобів.

  Оренда нерухомості.

 Оренду нерухомості, за терміном, можна розділити на два види:

  • довгострокова;
  • короткострокова.

 В однієї та іншої є свої переваги та недоліки, про це читайте в наступній статті.. 

    Коротко можна окреслити два важливі моменти:  

  1. Довгострокова оренда нерухомості менш прибуткова, але в той же час менш затратна та більш стабільна.
  2. Короткострокова – більш прибуткова але в той же час більш витратна в контексті часу, складності організації та матеріалів. До того ж має свої юридичні особливості.

   Яка нерухомість підходить для здачі в оренду? Відповідь проста  – будь яка! Це може бути квартира, гараж, заміський будинок, дача, земельна ділянка тощо.

  Як правильно здати нерухомість в оренду, на що варто звернути особливу увагу читайте тут.

  Хто ваші клієнти?

Ваші клієнти це фізичні та юридичні особи.

  Прокат інструменту.

  Тут більш підходящий варіант короткострокової оренди. Хоча якийсь рідкісний або дорогий інструмент або обладнання і можливо здати в довгострокову оренду.  

Хто ваші клієнти?

  Ваші клієнти це в основному люди які власноруч роблять ремонт, будівельники якщо мова йде про будівельний інструмент. До цього інструменту можна віднести практично весь будівельний інструмент або обладнання: шуруповерт, болгарка, циркулярка, ліса (обладнання для будівництва) тощо  

   Якщо обладнання іншого призначення відповідно, люди тих напрямків діяльності для яких призначено інструмент. Це може бути бурильна установка, стоматологічне обладнання, обладнання для виготовлення пелет, професійне обладнання для відеозйомок, токарний станок тощо. 

  Прокат, оренда транспортних засобів.

  Це досить цікавий та на перший погляд не складний спосіб заробітку, але має безліч тонкостей та певні ризики. Хоч ризики є в будь якій діяльності.

  Прокат транспортних засобів за терміном можна як і нерухомість розділити на два види:

  • довгострокова;
  • короткострокова.

 Кожен з цих видів має свої переваги та недоліки особливо що стосується юридичного оформлення.

  Більше про оренду транспорту читайте тут.  

   Який транспорт підходить для прокату (оренди)? 

Відповідь – будь який: автомобіль, причіп, лавета, будинок на колесах, трактор, мінітрактор, різний транспорт сільськогосподарського та іншого призначення.  

  Хто ваші клієнти?

 Клієнти: таксисти, бджолярі, дрібні фермери, дачники тощо.

   І на сам кінець, як знайти клієнтів для оренди (прокату).

Тут підійдуть всі способи: інтернет ресурси розміщення оголошень, розклейка оголошень біля потенційних клієнтів, газети (особливо для сільськогосподарського обладнання та транспорту), знайомі тощо.

Читайте також: “Робота в таксі як вид заробітку – переваги та недоліки”

“Не можна брати істину в аренду і сіяти на ній чортополох” Ліна Костенко, Моральна позиція

власний досвід

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *