“- Гарфільд, ти щасливий?
– Немає їжі – немає щастя.” Garfield
Приготування гречаників процес досить простий, швидкий та потребує мінімум зусиль та інгредієнтів.
Ну от скажімо, у вас залишилась відварена гречана каша з вечері, не викидати ж добро? Зранку вставши можна швидко з цієї гречки приготувати смачні гарячі гречаники.
Рекомендуємо простий рецепт гречаників.
Складники /Інгредієнти/ (приблизно):
- 300 гр. відвареної гречки*;
- Яйце – 1 шт.;
- Мука – 1 ст. ложка;
- Молоко;
- Сіль;
- Перець;
- Цибуля – 1 шт. (невелика);
- Смалець або олія.
*Краще використовувати зелену гречку, не смажену. Вона має інший смак та набагато корисніша.
Читайте також: “Печиво домашнє. Здоба натуральна, здорова їжа (фото, рецепт)”
Процес приготування:
- Збовтати яйце, перемішати його з молоком (за наявності) як на омлет;
- Добавити сіль, перець за смаком;
- Перемішати з заздалегідь звареною гречаною кашею;
- Добавити столову ложку муки;
- Почистити та натерти на тертці або видавити в інший спосіб ріпчасту цибулю вкинути в приготовлену суміш;
- Ретельно перемішати;
- Викладати на заздалегідь розігріту сковорідку столовою ложкою у вигляді млинців або котлет.
- Смажити до готовності на смальці, вершковому маслові або олії*;
- Після підсмажування з однієї сторони та набрання гречаником рум’янцю та цільної структури – перевернути на іншу сторону та смажити до готовності.
*Використовуйте для смаження смалець.
Пам’ятайте: олія під високою температурою втрачає свої корисні властивості та стає токсичною.
Т = добре розігріта сковорідка; t = 2 – 5 хв.
Подавати гарячим
Світлини з приготування смачних та корисних гречаників:
Читайте також: “Перець фарширований в духовці (фото, рецепт)“
Смачного
“власний досвід”