Гречаники – швидкий та смачний сніданок (фото, рецепт)

Автор | 9 Лютого, 2020

“- Гарфільд, ти щасливий?
– Немає їжі – немає щастя.” Garfield

Приготування гречаників процес досить простий, швидкий та потребує мінімум зусиль та інгредієнтів.

  Ну от скажімо, у вас залишилась відварена гречана каша з вечері, не викидати ж добро? Зранку вставши можна швидко з цієї гречки приготувати смачні гарячі гречаники.

  Рекомендуємо простий рецепт гречаників.

  Складники /Інгредієнти/ (приблизно):

  • 300 гр. відвареної гречки*;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Мука – 1 ст. ложка;
  • Молоко;
  • Сіль;
  • Перець;
  • Цибуля – 1 шт. (невелика);
  • Смалець або олія.

*Краще використовувати зелену гречку, не смажену. Вона має інший смак та набагато корисніша.

Читайте також: “Печиво домашнє. Здоба натуральна, здорова їжа (фото, рецепт)”

   Процес приготування:

  • Збовтати яйце, перемішати його з молоком (за наявності) як на омлет;
  • Добавити сіль, перець за смаком;
  • Перемішати з заздалегідь звареною гречаною кашею;
  • Добавити столову ложку муки;
  • Почистити та натерти на тертці або видавити в інший спосіб ріпчасту цибулю вкинути в приготовлену суміш;
  • Ретельно перемішати;
  • Викладати на заздалегідь розігріту сковорідку столовою ложкою у вигляді млинців або котлет.
  • Смажити до готовності на смальці, вершковому маслові або олії*;
  • Після підсмажування з однієї сторони та набрання гречаником рум’янцю та цільної структури – перевернути на іншу сторону та смажити до готовності.

 *Використовуйте для смаження смалець.

  Пам’ятайте: олія під високою температурою втрачає свої корисні властивості та стає токсичною.

  Т = добре розігріта сковорідка;  t = 2 – 5 хв.       

Подавати гарячим

Світлини з приготування смачних та корисних гречаників:

Обсмажування гречаників
Відварена гречка (зелена)
Яйце, перець, сіль, молоко
Взбити як на омлет
Збите яйце перемішати з гречкою
Виложити ложкою на сковорідку та обсмажити з двух сторін
Приготовлені гречаники подавати гарячими

Читайте також: Перець фарширований в духовці (фото, рецепт)

Смачного

“власний досвід”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *