Електроавтобус Українського виробництва

Автор | 15 Січня, 2020

«В автобусі завжди безліч вільних місць, якщо він їде в зворотному напрямку» Яніна Іпохорська

      На сьогодні в Україні розвиток автомобільної галузі досить повільний, якщо не сказати гірше. Крім корпорацій АвтоКраз та Богдан існує небагато дрібних виробництв специфічної техніки, та й та розрахована більше на іноземного споживача. Серед них компанії Sherp (виробник всюдиходів), Pulsar Expo (виробник автобусів всюдиходів Torsus Praetorian) та ін.

     Єдиний завод що випускав легкові автомобілі вітчизняної розробки АвтоЗАЗ фактично припинив їх виробництво. Щоб якось втриматися на плаву та не закрити повністю завод, розпочинають складання автобусів іноземних розробок.

    Взагалі, виробництво автобусів в Україні мають непогані перспективи розвитку, зважаючи на те, що міський транспорт в містах вимагає нового підходу і заміни старих маломістких маршруток та екологічно застарілих автобусів.

    В світлі світового тренду впровадження зелених технологій, розвитку електромобілів, корпорація Bogdan Motors підхопила ідею створення електричних автобусів та, крім автобуса «Богдан А70100», які вже експлуатуються в Чехії та Польщі, планує, на потужностях заводу в Луцьку, випускати нові автобуси на електричній тязі.

    Корпус виготовлять власний з нержавіючої сталі, а комплектуючі використають європейські. Батареї автобуса має вистачити на відстань не менше 200 км., а максимальна швидкість до 70 км./год. Заявлена місткість автобуса 80 пасажирів. Автобус має 12 метрову базу та буде повністю низько підлоговим.

   Таких параметрів достатньо для використання автобуса на міських маршрутах.

   Планується, що електричний автобус корпорації «Богдан Моторс» надійде в продаж до кінця 2020 р. Ціну автобуса, поки що не розголошують.

   Перехід на використання екологічного транспорту, хоча б частково, могло вирішити проблеми загазованості українських міст.

“За матеріалами ЗМІ”

Читайте також: «Чорний ящик» в автомобілі – не фантастика

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *