«Їсти і пити потрібно стільки, щоб наші сили цим відновлювались, а не пригнічувались.»
Ціцерон
Овочі з куркою запечені в духовці – корисне харчування. Рецепт. Фото.
Інгредієнти:
- 1 шт. кабачок, середніх розмірів;
- 2 шт. синіх (якщо є);
- 2 шт. яблука;
- 2-3 шт. морквин;
- 2-4 шт. картоплі;
- 1 шт. цибуля;
- 2-3 зубочки часнику (за бажанням);
- 2 шт. качана стиглої кукурудзи (зрізати ножем);
- 2 шт. помідора;
- 1 шт. перець солодкий (якщо є);
- м’ясо курки;
- сіль та спеції за смаком;
- вода (300 – 400 мл.).
Овочі звільнити від шкіри і нарізати кубиками, на півкільцями – кукурудзу зрізати з качана ножем. Присмачити сіллю, спеціями та скласти на дно скляного, жаростійкого, посуду.
Зверху розкласти заздалегідь замариновані шматки курки (шкірою догори).
Читайте також: “Перець фарширований в духовці (фото, рецепт)”
М’ясо курки можна розкласти на дно посудини, а зверху овочі. Тоді м’ясо не буде мати хрусткої скоринки але буде досить насиченим та м’яким.
Налити в посуд приблизно 300 – 400 мл. води
Поставити в духовку та запікати близько 1 (однієї) години при температурі 170 °С. Рекомендовано спочатку прогріти духовку при температурі 200 °С.
Якщо зверху почне сильно присмажуватись (пригорати, часто залежить від духовки) накрити продуктовою фольгою.
Все страва “Курка запечена в духовці з овочами” готово. Подавати з блюдом та вживати гарячим.
Смачного!
«власний досвід»
Читайте також: “Чорнослив з горіхами у сметанковому кремі”
“Кекси в духовці. Неперевершений рецепт смачних кексів (фото, рецепт)”