«Обмежуйтесь рослинами, якщо хочете харчуватись достатньо і здорово» Іоанн Златоуст
Як приготувати неперевершено смачний чорнослив з волоськими горіхами щоб всі гості «луснули» від заздрощів та задоволення?
Інгредієнти:
- 0,5 кг. чорносливу;
- 2 стакани цукру;
- 1 стакан вина;
- 0,5 л. сметани;
- 0,5 лимона.
Схожий рецепт: “Цукерки чорнослив з горіхами в шоколаді (рецепт, фото)”
Процес приготування:
1. 0,5 кг. чорносливу вимити, попередньо заливши водою.
Скласти в каструлю та додати:
- 1 стакан цукру;
- 1 стакан вина (будь якого);
- Залити водою до повного занурення чорносливу.
Варити на малому вогні 15-20 хв.
2. Залишити в сиропі ще на 3 – 4 години, після чого сироп злити.
Читайте також: “Печиво домашнє. Здоба натуральна, здорова їжа (фото, рецепт)”
3. З кожної сливи дістати кісточку та покласти замість неї половину або четвертину волоського (грецького) горіха. В залежності від розміру сливи та горіха.
Сливу з горіхом здавити рукою, зцідивши таким чином залишки рідини.
Сливи потрібно підібрати такі, з яких виділяється кісточка або купити вже без кісточки.
Сливи начинені горіхами скласти в тарілку або іншу ємність.
4. Крем сметанковий:
- 0,5 л. сметани + 1 стакан цукру – збити;
- додати сік половини (1/2) лимона, за наявності.
5. Викласти крем зверху на фаршировані горіхами сливи.
6. Притрусити завчасно потовченими горіхами
Рецепт слив можна скоротити подавши на стіл власне чорнослив зварений в сиропі – лише пункти 1-2. Чорнослив смачний сам по собі і без горіхів. Але з волоськими горіхами та сметанковим кремом – неперевершені.
До речі, сироп в якому готувалися сливи теж дуже смачний. Якщо він вийшов сильно концентрований, необхідно добавити води за смаком. До того ж в сиропі присутня доля вина))
Таке блюдо не лише смачне а й досить корисне.
Читайте також: “Перець фарширований в духовці (фото, рецепт)”
Будьте ситі та здорові.
“власний досвід”