Пліснява на стінах. Причина появи та способи боротьби.

Автор | 10 Березня, 2019
Цвіль в кутку стіни

Пліснява, цвіль та грибок на стінах не тільки псує зовнішній вигляд, але й може призвести до появи неприємного запаху в приміщенні. Крім цього, це небезпечно для здоров’я, адже спори грибка попадаючи в легені може викликати цілий ряд захворювань.  

  В будь якому випадку цвіль з стін необхідно вивести, а саме основне завдання – знайти причину появи та усунути її.

  Причини появи плісняви, цвілі та грибка на стінах Способи усунення
Взимку у випадку недостатнього утеплення, стіна промерзає та лінія конденсату (лінія – де температура дорівнює 0°C) фактично переміщається в помешкання. В таких місцях утворюється сирість що згодом перетворюється в плісняву.  Утеплити стіну з зовнішньої сторони. Це може бути будь який матеріал: полістирол, пінопласт, мінеральна вата тощо.  
Недостатня вентиляція в приміщенні (квартирі, будинку), особливо в місцях де утворилася цвіль. Зайва волога.  Необхідно частіше провітрювати кімнату, по можливості, перемістити меблі які заважають вентиляції стіни.
Низька температура повітря в одній із кімнат, недостатній обігрів стін, порушена циркуляція теплого повітря. Волога що утворюється в процесі життєдіяльності людини буде скупчуватись в найхолоднішій кімнаті.   Потрібно збалансувати опалювальну систему квартири чи будинку. Доповнити секціями батарей, залучити додатковий обігрів.
Грибок та пліснява в нижній частині стін будинку може бути причиною неякісної гідроізоляції фундаменту, або постійного попадання опадів (сніг, дощ) на зовнішній бік стін.   Обмежити попадання опадів: облаштувати захисний навіс, відремонтувати водовідвідну систему даху будинку, почистити ринву.   Якщо можливо, провести гідроізоляцію фундаменту.    

   Самий ефективний спосіб тимчасового усунення причино-наслідкових процесів утворення плісняви та грибків – використання тепло вентилятора. Але, знову ж таки, це лише тимчасовий метод до усунення основних причин.   

Читайте також: Як обрати приватний будинок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *